Kvalificerad löneadministratör

Montessori Förskolor och Skolor i Sverige AB är en fristående aktör som bedriver verksamheter i Storstockholm och Skåne.

Då vi är i en expansionsfas behöver vi utöka vår ekonomiavdelning med ytterligare en kvalificerad medarbetare till vårt kontor på Gustafslund i Norrtälje. Vi har i dagsläget behov av en löneadministratör om 50 %, med goda möjligheter till utökad sysselsättningsgrad.

Ekonomiavdelningen består idag av tre personer som arbetar mot nio bolag inom förskola och skola. Som löneadministratör kommer du att ha ett nära samarbete med dina kollegor.

I dina arbetsuppgifter som löneadministratör kommer du att ansvara för alla delar i löneprocessen, vilket innebär löneberedning för ca 230 anställda, personaladministration i form av rapportering till olika myndigheter, hantering av tjänstepension och övriga personalrelaterade frågor.  Du supporterar framförallt våra rektorer men även medarbetare i lönerelaterade frågor. Du kommer att vara vår specialist inom de olika kollektivavtal som våra bolag är anslutna till. Rollen som löneadministratör är både varierande och självständig.

Vi arbetar aktivt med ständiga förbättringar och du kommer vara vår nyckelperson i arbetet med att vidareutveckla vår löneadministration. Du har stort utrymme i att utforma rutiner och processer kopplade till lönearbetet, där allt sker i nära samarbete med övriga på ekonomiavdelningen. Vi använder oss av lönesystemet Visma Lön 600.

Du har erfarenhet av självständigt arbete med hela löneprocessen och goda kunskaper inom arbetsrätt. Det är meriterande om du har en eftergymnasial utbildning inom löneadministration.

Som person ser vi gärna att du är ansvarstagande, självgående och initiativtagande. Du är analytisk och har förståelse för löneprocessens koppling till bokföringen. Då arbetsuppgifterna varierar från högt till lågt är det viktigt att du är prestigelös i ditt sätt att hantera situationen. Då vi är en liten grupp, lägger vi stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Då vi arbetar i en dynamisk miljö och sitter mitt i verksamheten är det viktigt att du är flexibelt lagd och kan hantera oväntade situationer. Du bör också vara intresserad av att utveckla arbetsprocesser och rutiner.

Omfattning: Deltid 50%, 20 timmar/vecka med god möjlighet till utökad sysselsättningsgrad.

Tillträde: Enligt överenskommelse.

Utbildning: Ekonomiutbildning

Erfarenhet: Minst 5 års erfarenhet av liknande arbete.

Lön: Individuell lön, kollektivavtal finns

Vid frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta:

Ekonomichef Sofia Sjölund

sofia.sjolund@montessoriskolan.nu eller 072-559 81 33.