White Guide

White Guide nomineringar

Utnämnda i till Årets Hållbara Offentliga Gastronomi 2016

“För att man lyckas ta ett helhetsgrepp om måltiderna genom att agera långsiktigt och ansvarsfullt – och för att man varje dag strävar efter att bjuda på skolmat som både är god och hållbar!”

2:a plats rets Hållbara Offentliga Gastronomi 2015

Under White Guide Juniors prisutdelning den 1 september i Malmö kom vi till final och för tredje året i rad och hamnade vi på en 2:a placering i kategorin: Årets Hållbara Offentliga Gastronomi 2015.

Nominerade till White Guide Junior

Montessoriskolan i Norrtälje är nominerade till Svinnpriset 2013 av White Guide Junior. Nomineringen beror på att skolköket lyckats minimera mängden mat som kastas bort. -Ett stort miljöproblem är att mycket av den mat som produceras och fraktas runt inte blir uppäten, säger Jenny Harold, kökschef i skolans tillagningskök. Med vårt koncept “Festliga fredag” tar vi vara på den mat och de råvaror som blivit över under veckan som gått. Det har visat sig vara en kreativ möjlighet för oss i köket och ett sätt att flytta resurser från kvantitet till ännu bättre kvalitet. Givetvis fortsätter vår satsning på KRAV-märkt, ekologisk och närproducerade råvaror. Tävlingen avgörs i samband med prisutdelningen på Norra Latin den 27 maj.