På Montessoriskolan värnar vi om den äkta och goda maten. Maten är lagad från grunden i vårt nya och toppmoderna tillagningskök av våra duktiga kockar med kökschef Jenny Harold i spetsen. Råvarorna är ofta ekologiska men helst närproducerade eftersom vi uppskattar de fantastiska matproducenter som finns i Roslagen. Till exempel:
• Roslagsbageriet
• Roslagsbröd
• Fogdö lax
• Roslagsägg
Maten serveras i Atriumet/Matsalen på Montessoriskolan i Norrtälje och körs varje dag ut till förskolorna.
Varje morgon serveras gratis frukost till alla elever på högstadiet mellan kl 7:45-8:30. Självklart äter fritids frukost och mellanmål också.
– Riktig mat är själva grunden till glada och starka barn som orkar lära sig och gå i skolan. Därför är vi måna om att laga mat från grunden med riktiga råvaror, säger Jenny Harold, kökschef på Montessoriskolan.
Montessoriskolans kök har tidigare vunnit flera priser med Jenny Harold: